- Δημιουργήστε τον προσωπικό σας λογαριασμό και αποθηκεύστε την δική σας λίστα αγαπημένων.
- Βρείτε το προϊόν που επιθυμείτε και πατήστε στο κουμπί "Προσθήκη στα Αγαπημένα".
- Βρείτε την δική σας λίστα Αγαπημένων στο προφίλ σας.
Σεμινάριο Slow Preparations
Στόχος
Αν και δεν χειρίζεστε πολύπλοκα ηλεκτρικά μηχανήματα, οι μέθοδοι Hand Brew απαιτούν ακρίβεια και συνέπεια. Το τελικό αποτέλεσμα θυμίζει καφέ από την οικιακή καφετιέρα φίλτρου, αλλά η γευστική εμπειρία είναι αισθητά πιο φίνα και πολύπλοκη. Παρατηρήστε το blooming του καφέ, σχηματίστε τέλειες σπείρες και ακολουθήστε τη διαδικασία με ακρίβεια και υπομονή. Μια απλή εμπειρία που φέρνει αρμονία σε εσάς και στον καφέ.
Κοινό που απευθύνεται
Barista και υπεύθυνους καφέ
Πρόγραμμα
- Ιστορία των μεθόδων παρασκευής hand brew
- Καλλιέργεια, παραγωγή και διάθεση του πράσινου καφέ
- Είδη καφέ μοναδικής γεωγραφικής προέλευσης και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους
- Άλεσμα και μύλος άλεσης καφέ: θεωρία και πρακτική
- Βασικές ρυθμίσεις μύλου άλεσης
- Εξοπλισμός και βήματα της σωστής εκχύλισης
- Παράμετροι εκχύλισης ανά μέθοδο
- Πρακτική δοκιμή οργανοληπτικής ανάλυσης σωστών και εσφαλμένων εκχυλίσεων
Είδος Σεμιναρίου
Θεωρητικό & πρακτικό
Γλώσσα
Ελληνικά
Διάρκεια
6 ώρες
Η ομάδα των εκπαιδευτών μας
Η ομάδα των εισηγητών αποτελείται από έμπειρους εκπαιδευτές barista που έχουν πιστοποιηθεί από το UDC στην Τεργέστη και το SCA.
Χρήστος Ζαμανάκης AST (2022-2024)
Νεκτάριος Μαχραμόπουλος AST (2022-2024)
Περικλής Κοράνης AST (2022-2024)
Κώστας Τσιαμούρας AST (2022-2024)
Νίκος Μπάκας AST (2022-2024)
Σπύρος Πιλιάφας
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Εάν είστε ήδη μέλος, παρακαλούμε συμπληρώστε το email και τον κωδικό πρόσβασης.