ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ

άνω των 49€ *εξαιρούνται οι μηχανές Υ3.3 & Χ7.1 με ΔΩΡΟ 54 κάψουλες

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

Τηλεφωνικές Παραγγελίες 213 090 5600

SUBSCRIPTION

Επιλέξτε το δικό σας μηνιαίο πρόγραμμα

SHOP
illy by Kafea Terra
Πίσω
  • LIVE HAPPILLY
    Πίσω

    LIVE HAPPILLY

    • Ο Δρόμος της Γεύσης
      • Φυτείες
      • Παραγωγή
      • Χαρμάνι
      • Καβούρδισμα
      • Αποθήκευση
      • Προετοιμασία
    • Ο Δρόμος της Βιωσιμότητας
      • OneMakesTheDifference
      • Ιστορίες Βιωσιμότητας
      • Βιώσιμες Αγορές
      • Βραβεία
      • B Corp
    • Ο Δρόμος της Τέχνης
      • illy Art Collection
      • Χώροι Τέχνης & Εκδηλώσεις
      • Ειδικά Project
  • ΚΑΦΕΣ
    Πίσω

    ΚΑΦΕΣ

    • Όλες οι Κατηγορίες Καφέ
    • Κάψουλες IPERESPRESSO
    • Espresso Μερίδες E.S.E.
    • Espresso Σπυρί
    • Espresso Αλεσμένος
    • Καφές Φίλτρου
    Μηνιαία Προγράμματα Καφέ

    Μηνιαία Προγράμματα Καφέ

    Μηνιαία Προγράμματα Μηχανής & Καφέ

    Μηνιαία Προγράμματα Μηχανής & Καφέ

  • ΜΗΧΑΝΕΣ
    Πίσω

    ΜΗΧΑΝΕΣ

    • Όλες οι Κατηγορίες Μηχανών
    • Μηχανή για κάψουλες IPERESPRESSO
    • Μηχανή για μερίδες καφέ Ε.S.E.
    • Μηχανή για αλεσμένο & μερίδες καφέ E.S.E.
    • Καθαρισμός
    Y3.3 Iperspresso

    Y3.3 Iperspresso

    X1 Anniversary E.S.E. & Ground

    X1 Anniversary E.S.E. & Ground

    X7.1 Iperespresso

    X7.1 Iperespresso

  • ΤΣΑΪ
    Πίσω

    ΤΣΑΪ

    • Όλες οι Κατηγορίες Τσάι
    • Χύμα Τσάι
    • Τσάι Φακελάκι
    • Τσάι σε Sticks
      Χύμα Τσάι

      Χύμα Τσάι

      Τσάι σε Φακελάκι

      Τσάι σε Φακελάκι

      Τσάι σε Sticks

      Τσάι σε Sticks

  • ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΔΩΡΑ
    Πίσω

    ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΔΩΡΑ

    • Προϊόντα Σερβιρίσματος Kαφέ
    • Αξεσουάρ Καφέ
    • Προϊόντα Σερβιρίσματος Τσαγιού
    • Αξεσουάρ Τσαγιού
  • SUBSCRIPTION
    Πίσω

    SUBSCRIPTION

    • Machine & Coffee Subscription
    • Coffee Subscription
      Γιατί να εγγραφείτε

      Γιατί να εγγραφείτε

      Ανακαλύψτε τα προνόμια

      Machine & Coffee Subscription

      Machine & Coffee Subscription

      Λάβετε άμεσα τη νέα σας μηχανή

      Coffee Subscription

      Coffee Subscription

      espresso illy, απευθείας στο σπίτι σας

  • KAFEA TERRA
    Πίσω

    KAFEA TERRA

    • illy
    • KAFEA TERRA
    • KAFEA TERRA & illy
    • Δίκτυο Διανομής
    • Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Iperespresso
    • Εκπαιδευτικό Κέντρο
      • Università del Caffè (UDC)
        • Σεμινάρια UDC
      • Specialty Coffee Association (SCA)
        • Σεμινάρια SCA
  • ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
    Πίσω

    ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

    • illy Για Επαγγελματίες
    • illy Επαγγελματική Συσκευασία
    • illy Γκάμα Προϊόντων
    • illy Arabica Selection
    • illy Ποιότητα
    • Τεχνική Υποστήριξη
    • Ο κόσμος της Dammann Frères
    • Η τέχνη της Γευσιγνωσίας
    • Κατηγορίες Προϊόντων
    • ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ
      • Εστίαση
      • Ξενοδοχεία
      • Γραφεία
      Επικοινωνήστε μαζί μας

      Επικοινωνήστε μαζί μας

  • GR
    • GR
    • EN
  • H αναζήτηση σου πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 3 χαρακτήρες
  • {{ Context.Initials }}
    {{ Context.Name }}
    Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΜΟΥ
    ΜΗΝΙΑΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ
    ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ
    ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
    Σύνδεση Εγγραφή
  • {{Context.Sum}}
    Loading...
ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΑ
ΠΙΣΩ

4

ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΑ

Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΑΤΟΣ

Η διαδικασία του καβουρδίσματος των κόκκων αποτελείται από τρεις φάσεις: ο πράσινος καφές υποβάλλεται σταδιακά σε υψηλές θερμοκρασίες και οι κόκκοι του αποκτούν το χαρακτηριστικό τους χρώμα, στη συνέχεια ακολουθεί η διακοπή της διαδικασίας και η ψύξη. Ο χρόνος καβουρδίσματος και η θερμοκρασία είναι δύο βασικές μεταβλητές που δίνουν στον κόκκο τις τελικές αρωματικές νότες και τα χαρακτηριστικά που κάνουν τον καφέ illy να ξεχωρίζει. Στην πραγματικότητα, αυτές οι δύο μεταβλητές επηρεάζουν όχι μόνο το άρωμα που θα έχει ο καφές μας, αλλά και την ισορροπία μεταξύ οξύτητας και πικράδας.

ΠΟΛΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ, ΠΟΛΛΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ

Τα επίπεδα καβουρδίσματος μπορεί να είναι διαφορετικά και, ανάλογα με αυτά, ο καφές θα αποκτήσει διαφορετικά αρωματικά χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, ένας καφές που καβουρδίζεται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ή σε υψηλότερη θερμοκρασία θα είναι πιο πικρός, ενώ ένας καφές που καβουρδίζεται για μικρότερο χρονικό διάστημα ή σε χαμηλότερη θερμοκρασία θα είναι πιο όξινος. Η αναλογία μεταξύ των μεταβλητών θερμοκρασίας και χρόνου καθορίζει την καμπύλη καβουρδίσματος.

ΤΟ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΑ ΤΟΥ ILLY: ΤΡΕΙΣ ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ

Ξεκινώντας από ένα μοναδικό χαρμάνι, έχουμε προσδιορίσει τις ιδανικές καμπύλες καβουρδίσματος, σε μια διαδικασία που διαρκεί μεταξύ 12 και 14 λεπτών με θερμοκρασία που αυξάνεται σταδιακά και φτάνει μέχρι τους 200-230°C, αναπτύσσοντας τρεις διαφορετικές καμπύλες καβουρδίσματος, καθεμία από τις οποίες χαρακτηρίζεται από διαφορετικό οργανοληπτικό προφίλ:

FORTE
INTENSO
CLASSICO

FORTE

Με έντονο άρωμα φρυγανισμένου ψωμιού και διαρκή επίγευση μαύρης σοκολάτας.

INTENSO

Με νότες που περικλείουν κακάο και αποξηραμένα φρούτα για μια γεμάτη επίγευση.

CLASSICO

Με ντελικάτες νότες από καραμέλα, άνθη πορτοκαλιού και γιασεμιού και με γλυκιά επίγευση.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας.

Λάβετε πρώτοι όλα τα νέα μας!

Shop
  • Όλες οι Κατηγορίες Καφέ
  • Όλες οι Κατηγορίες Μηχανών
  • Όλες οι Κατηγορίες Τσάι
  • Αξεσουάρ & Δώρα
  • Καθαρισμός
Company
  • KAFEA TERRA
  • KAFEA TERRA & illy
  • Εκπαιδευτικό Κέντρο
  • Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Iperespresso
Assistance
  • Τρόποι Πληρωμής & Ασφάλεια
  • Τρόποι Αποστολής
  • Επιστροφές & Αλλαγές
  • Όροι Χρήσης Μηνιαίων Προγραμμάτων Συνδρομής 
  • Όροι Instagram Διαγωνισμού "Δεν Έχω Πιει Καφέ"
Site Use
  • Επικοινωνία
  • Συχνές Ερωτήσεις

Δευτέρα - Παρασκευή: 09:00 - 17:00

ΚΑΛΕΣΤΕ - 213 090 5600

Payment methods:

everypay
paypal
diners
discover
maestro
mastercard
visa

Ακολουθήστε μας:

  • Προσωπικα δεδομενα
  • Οροι Χρησης
  • Πολιτικη Cookies
2023 All Rights Reserved
ATCOM
Δημιουργήστε λογαριασμό για να αποθηκεύσετε τα Αγαπημένα σας
  • Δημιουργήστε τον προσωπικό σας λογαριασμό και αποθηκεύστε την δική σας λίστα αγαπημένων.
  • Βρείτε το προϊόν που επιθυμείτε και πατήστε στο κουμπί "Προσθήκη στα Αγαπημένα".
  • Βρείτε την δική σας λίστα Αγαπημένων στο προφίλ σας.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ