- Δημιουργήστε τον προσωπικό σας λογαριασμό και αποθηκεύστε την δική σας λίστα αγαπημένων.
- Βρείτε το προϊόν που επιθυμείτε και πατήστε στο κουμπί "Προσθήκη στα Αγαπημένα".
- Βρείτε την δική σας λίστα Αγαπημένων στο προφίλ σας.
Σεμινάριο Espresso Basic
Στόχος
Ανακαλύψτε το υπέροχο ταξίδι του καφέ, από την γενέτειρά του μέχρι τη θέση που κατέχει σήμερα στην καθημερινότητα των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Εισαγωγή στον κόσμο του ποιοτικού καφέ με μια ολοκληρωμένη επισκόπηση των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το προϊόν, την υπηρεσία και τη διαχείριση του καφέ σε πρακτικό και θεωρητικό επίπεδο. Μια γενική άποψη της διαδρομής των κόκκων του καφέ, από το φυτό στις χώρες καλλιέργειας μέχρι τον μετασχηματισμό τους σε ένα φλιτζάνι ποιοτικού καφέ.
Κοινό που απευθύνεται
Επαγγελματίες & επιχειρηματίες που θέλουν να εμπλουτίσουν τις δεξιότητές τους, ή θέλουν να εισέλθουν στον κλάδο της καφεστίασης.
Πρόγραμμα
- Ιστορία, έθιμα και μέθοδοι παρασκευής
- Καλλιέργεια, παραγωγή και διάθεση του πράσινου καφέ
- Διαδικασία βιομηχανικής παραγωγής του καφέ
- Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του espresso
- Άλεσμα και μύλος άλεσης καφέ: θεωρία και πρακτική
- Βασικές ρυθμίσεις μύλου άλεσης
- Παράμετροι εκχύλισης για τέλειο espresso
- Συντήρηση και βασικές ρυθμίσεις της μηχανής espresso
- Πρακτική δοκιμή οργανοληπτικής ανάλυσης του espresso
- Τεχνικές και ιδέες για να σερβίρετε τον τέλειο cappuccino
Είδος Σεμιναρίου
Θεωρητικό & πρακτικό
Γλώσσα
Ελληνικά
Διάρκεια
7 ώρες
Η ομάδα των εκπαιδευτών μας
Η ομάδα των εισηγητών αποτελείται από έμπειρους εκπαιδευτές barista που έχουν πιστοποιηθεί από το UDC στην Τεργέστη και το SCA.
Χρήστος Ζαμανάκης AST (2022-2024)
Νεκτάριος Μαχραμόπουλος AST (2022-2024)
Περικλής Κοράνης AST (2022-2024)
Κώστας Τσιαμούρας AST (2022-2024)
Νίκος Μπάκας AST (2022-2024)
Σπύρος Πιλιάφας
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Εάν είστε ήδη μέλος, παρακαλούμε συμπληρώστε το email και τον κωδικό πρόσβασης.