ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ

άνω των 49€ *εξαιρούνται οι μηχανές Υ3.3 & Χ7.1 με ΔΩΡΟ 54 κάψουλες

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

Τηλεφωνικές Παραγγελίες 213 090 5600

SUBSCRIPTION

Επιλέξτε το δικό σας μηνιαίο πρόγραμμα

SHOP
illy by Kafea Terra
Πίσω
  • LIVE HAPPILLY
    Πίσω

    LIVE HAPPILLY

    • Ο Δρόμος Της Γεύσης
      • Φυτείες
      • Παραγωγή
      • Χαρμάνι
      • Καβούρδισμα
      • Αποθήκευση
      • Προετοιμασία
    • Ο Δρόμος Της Βιωσιμότητας
      • OneMakesTheDifference
      • Ιστορίες Βιωσιμότητας
      • Βιώσιμες Αγορές
      • Βραβεία
      • B Corp
      • Mind the coffee cup
    • Ο Δρόμος Της Τέχνης
      • illy Art Collection
      • Χώροι Τέχνης
      • Ειδικά Project
  • ΚΑΦΕΣ
    Πίσω

    ΚΑΦΕΣ

    • Όλες οι Κατηγορίες Καφέ
    • Κάψουλες Espresso Iperespresso
    • Κάψουλες Φίλτρου Iperespresso
    • Κάψουλες Compatible
    • Μερίδες Καφέ E.S.E.
    • Espresso Σε Κόκκους
    • Espresso Αλεσμένος
    • Καφές Φίλτρου
    • Cold Brew
    Μηνιαία Προγράμματα Καφέ

    Μηνιαία Προγράμματα Καφέ

    Μηνιαία Προγράμματα Μηχανής & Καφέ

    Μηνιαία Προγράμματα Μηχανής & Καφέ

  • ΜΗΧΑΝΕΣ
    Πίσω

    ΜΗΧΑΝΕΣ

    • Όλες οι Κατηγορίες Μηχανών
    • Μηχανή Για Κάψουλες IPERESPRESSO
    • Μηχανές Για Μερίδες Καφέ Ε.S.E.
    • Μηχανή Για Αλεσμένο Καφέ & Μερίδες E.S.E.
    • Καθαρισμός Μηχανής Espresso
    Y3.3 Iperespresso

    Y3.3 Iperespresso

    X1 Anniversary E.S.E. & Ground

    X1 Anniversary E.S.E. & Ground

    X7.1 Iperespresso

    X7.1 Iperespresso

  • ΤΣΑΪ
    Πίσω

    ΤΣΑΪ

    • Όλες οι Κατηγορίες Τσάι
    • Χύμα Τσάι
    • Τσάι Φακελάκι
    • Τσάι σε Sticks
    • Χριστουγεννιάτικες Προτάσεις
      Χύμα Τσάι

      Χύμα Τσάι

      Τσάι σε Φακελάκι

      Τσάι σε Φακελάκι

      Τσάι σε Sticks

      Τσάι σε Sticks

  • ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΔΩΡΑ
    Πίσω

    ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΔΩΡΑ

    • Προϊόντα Σερβιρίσματος Kαφέ
    • Αξεσουάρ Καφέ
    • Προϊόντα Σερβιρίσματος Τσαγιού
    • Αξεσουάρ Τσαγιού
  • SUBSCRIPTION
    Πίσω

    SUBSCRIPTION

    • Machine & Coffee Subscription
    • Coffee Subscription
      Γιατί να εγγραφείτε

      Γιατί να εγγραφείτε

      Ανακαλύψτε τα προνόμια

      Machine & Coffee Subscription

      Machine & Coffee Subscription

      Λάβετε άμεσα τη νέα σας μηχανή

      Coffee Subscription

      Coffee Subscription

      espresso illy, απευθείας στο σπίτι σας

  • KAFEA TERRA
    Πίσω

    KAFEA TERRA

    • illy
    • KAFEA TERRΑ
    • KAFEA TERRA & illy
    • Δίκτυο Διανομής
    • Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Iperespresso
    • Εκπαιδευτικό Κέντρο
      • Università del Caffè (UDC)
        • Σεμινάρια UDC
      • Specialty Coffee Association (SCA)
        • Σεμινάρια SCA
  • ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
    Πίσω

    ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

    • illy Για Επαγγελματίες
    • illy Επαγγελματική Συσκευασία
    • illy Γκάμα Προϊόντων
    • illy Arabica Selection
    • illy Cold Brew
    • illy Ποιότητα
    • Τεχνική Υποστήριξη
    • Ο κόσμος της Dammann Frères
    • Η τέχνη της Γευσιγνωσίας
    • Κατηγορίες Προϊόντων Τσαγιού
    • ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ
      • Εστίαση
      • Ξενοδοχεία
      • Γραφεία
      Επικοινωνήστε μαζί μας

      Επικοινωνήστε μαζί μας

  • #takeARTaway
  • GR
    • GR
    • EN
  • H αναζήτηση σου πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 3 χαρακτήρες
  • {{ Context.Initials }}
    {{ Context.Name }}
    Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΜΟΥ
    ΜΗΝΙΑΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ
    ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ
    ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
    Σύνδεση Εγγραφή
  • {{Context.Sum}}
    Loading...
  1. Αρχική σελίδα
  2. Σεμινάρια Καφέ
  3. Σεμινάρια SCA
  4. Σεμινάριο Sensory - Foundation level

Σεμινάριο Sensory - Foundation level

Σεμινάριο Sensory - Foundation level

Στόχος

Οι μαθητές εξερευνούν τον specialty καφέ, αναγνωρίζουν τις βασικές έννοιες της αισθητηριακής ανάλυσης και εξηγούν γιατί και πώς τον χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες του καφέ στη βιομηχανία του καφέ, εστιάζοντας στην αντικειμενική αναγνώριση, περιγραφή και διάκριση αρώματος, γεύσης και σώματος στους καφέδες. Οι μαθητές εισάγονται στο πρωτόκολλο και τη μεθοδολογία SCA cupping. Περιλαμβάνει πρακτική εξάσκηση και “γραπτή” online εξέταση (25 ερωτήσεις με απαιτούμενο ποσοστό επιτυχίας 60%. Η επιτυχής ολοκλήρωση αυτού του μαθήματος αξίζει 5 βαθμούς για το SCA Coffee Diploma.

Πρόγραμμα

ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ
• Ορισμός αισθητηριακής ανάλυσης
• ο ρόλος της αισθητηριακής ανάλυσης στην βιομηχανία του καφέ
ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ
• Φυσιολογία και Ανατομία
• Βασικές γεύσεις
• Βασικά αρώματα
ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΚΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΑΦΕ
• Γεύση και σώμα καφέ
• Αρώματα καφέ
• Επικοινωνία και γλώσσα
• SCA Flavour Wheel
• Πρωτόκολλο Cupping PROOCOL
• Τι είναι το Cupping;
• Η μεθοδολογία του SCA Cupping 
• Main valve protocol
• The Cupping Room

Είδος Σεμιναρίου

Θεωρητικό & πρακτικό

Γλώσσα

Ελληνικά

Διάρκεια

7 ώρες

Η ομάδα των εκπαιδευτών μας

Η ομάδα των εισηγητών αποτελείται από έμπειρους εκπαιδευτές barista που έχουν πιστοποιηθεί από το UDC στην Τεργέστη και το SCA.

Χρήστος Ζαμανάκης AST (2022-2024)
Νεκτάριος Μαχραμόπουλος AST (2022-2024)
Περικλής Κοράνης AST (2022-2024)
Κώστας Τσιαμούρας AST (2022-2024)
Νίκος Μπάκας AST (2022-2024)
Σπύρος Πιλιάφας

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εάν είστε ήδη μέλος, παρακαλούμε συμπληρώστε το email και τον κωδικό πρόσβασης.

* Υποχρεωτικά Πεδία
Εγγραφείτε στο Newsletter μας.

Λάβετε πρώτοι όλα τα νέα μας!

Shop
  • Όλες οι Κατηγορίες Καφέ
  • Όλες οι Κατηγορίες Μηχανών
  • Όλες οι Κατηγορίες Τσάι
  • Αξεσουάρ & Δώρα
  • Καθαρισμός Μηχανής Espresso
Company
  • KAFEA TERRΑ
  • KAFEA TERRA & illy
  • Εκπαιδευτικό Κέντρο
  • Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Iperespresso
Assistance
  • Τρόποι Πληρωμής & Ασφάλεια
  • Τρόποι Αποστολής
  • Επιστροφές & Αλλαγές
  • Όροι Χρήσης Μηνιαίων Προγραμμάτων Συνδρομής 
Site Use
  • Επικοινωνία
  • Συχνές Ερωτήσεις

Δευτέρα - Παρασκευή: 09:00 - 17:00

ΚΑΛΕΣΤΕ - 213 090 5600

Payment methods:

everypay
paypal
diners
discover
maestro
mastercard
visa

Ακολουθήστε μας:

  • Προσωπικα δεδομενα
  • Οροι Χρησης
  • Πολιτική Cookies
2025 All Rights Reserved
ATCOM
Δημιουργήστε λογαριασμό για να αποθηκεύσετε τα Αγαπημένα σας
  • Δημιουργήστε τον προσωπικό σας λογαριασμό και αποθηκεύστε την δική σας λίστα αγαπημένων.
  • Βρείτε το προϊόν που επιθυμείτε και πατήστε στο κουμπί "Προσθήκη στα Αγαπημένα".
  • Βρείτε την δική σας λίστα Αγαπημένων στο προφίλ σας.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ