ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ

άνω των 49€ *εξαιρούνται οι μηχανές Υ3.3 & Χ7.1 με ΔΩΡΟ 54 κάψουλες

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

Τηλεφωνικές Παραγγελίες 213 090 5600

SUBSCRIPTION

Επιλέξτε το δικό σας μηνιαίο πρόγραμμα

SHOP
illy by Kafea Terra
Πίσω
  • LIVE HAPPILLY
    Πίσω

    LIVE HAPPILLY

    • Ο Δρόμος Της Γεύσης
      • Φυτείες
      • Παραγωγή
      • Χαρμάνι
      • Καβούρδισμα
      • Αποθήκευση
      • Προετοιμασία
    • Ο Δρόμος Της Βιωσιμότητας
      • OneMakesTheDifference
      • Ιστορίες Βιωσιμότητας
      • Βιώσιμες Αγορές
      • Βραβεία
      • B Corp
      • Mind the coffee cup
    • Ο Δρόμος Της Τέχνης
      • illy Art Collection
      • Χώροι Τέχνης
      • Ειδικά Project
  • ΚΑΦΕΣ
    Πίσω

    ΚΑΦΕΣ

    • Όλες οι Κατηγορίες Καφέ
    • Κάψουλες Espresso Iperespresso
    • Κάψουλες Φίλτρου Iperespresso
    • Κάψουλες Compatible
    • Μερίδες Καφέ E.S.E.
    • Espresso Σε Κόκκους
    • Espresso Αλεσμένος
    • Καφές Φίλτρου
    • Cold Brew
    Μηνιαία Προγράμματα Καφέ

    Μηνιαία Προγράμματα Καφέ

    Μηνιαία Προγράμματα Μηχανής & Καφέ

    Μηνιαία Προγράμματα Μηχανής & Καφέ

  • ΜΗΧΑΝΕΣ
    Πίσω

    ΜΗΧΑΝΕΣ

    • Όλες οι Κατηγορίες Μηχανών
    • Μηχανή Για Κάψουλες IPERESPRESSO
    • Μηχανές Για Μερίδες Καφέ Ε.S.E.
    • Μηχανή Για Αλεσμένο Καφέ & Μερίδες E.S.E.
    • Καθαρισμός Μηχανής Espresso
    Y3.3 Iperespresso

    Y3.3 Iperespresso

    X1 Anniversary E.S.E. & Ground

    X1 Anniversary E.S.E. & Ground

    X7.1 Iperespresso

    X7.1 Iperespresso

  • ΤΣΑΪ
    Πίσω

    ΤΣΑΪ

    • Όλες οι Κατηγορίες Τσάι
    • Χύμα Τσάι
    • Τσάι Φακελάκι
    • Τσάι σε Sticks
    • Χριστουγεννιάτικες Προτάσεις
      Χύμα Τσάι

      Χύμα Τσάι

      Τσάι σε Φακελάκι

      Τσάι σε Φακελάκι

      Τσάι σε Sticks

      Τσάι σε Sticks

  • ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΔΩΡΑ
    Πίσω

    ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΔΩΡΑ

    • Προϊόντα Σερβιρίσματος Kαφέ
    • Αξεσουάρ Καφέ
    • Προϊόντα Σερβιρίσματος Τσαγιού
    • Αξεσουάρ Τσαγιού
  • SUBSCRIPTION
    Πίσω

    SUBSCRIPTION

    • Machine & Coffee Subscription
    • Coffee Subscription
      Γιατί να εγγραφείτε

      Γιατί να εγγραφείτε

      Ανακαλύψτε τα προνόμια

      Machine & Coffee Subscription

      Machine & Coffee Subscription

      Λάβετε άμεσα τη νέα σας μηχανή

      Coffee Subscription

      Coffee Subscription

      espresso illy, απευθείας στο σπίτι σας

  • KAFEA TERRA
    Πίσω

    KAFEA TERRA

    • illy
    • KAFEA TERRΑ
    • KAFEA TERRA & illy
    • Δίκτυο Διανομής
    • Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Iperespresso
    • Εκπαιδευτικό Κέντρο
      • Università del Caffè (UDC)
        • Σεμινάρια UDC
      • Specialty Coffee Association (SCA)
        • Σεμινάρια SCA
  • ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
    Πίσω

    ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

    • illy Για Επαγγελματίες
    • illy Επαγγελματική Συσκευασία
    • illy Γκάμα Προϊόντων
    • illy Arabica Selection
    • illy Cold Brew
    • illy Ποιότητα
    • Τεχνική Υποστήριξη
    • Ο κόσμος της Dammann Frères
    • Η τέχνη της Γευσιγνωσίας
    • Κατηγορίες Προϊόντων Τσαγιού
    • ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ
      • Εστίαση
      • Ξενοδοχεία
      • Γραφεία
      Επικοινωνήστε μαζί μας

      Επικοινωνήστε μαζί μας

  • #takeARTaway
  • GR
    • GR
    • EN
  • H αναζήτηση σου πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 3 χαρακτήρες
  • {{ Context.Initials }}
    {{ Context.Name }}
    Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΜΟΥ
    ΜΗΝΙΑΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ
    ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ
    ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
    Σύνδεση Εγγραφή
  • {{Context.Sum}}
    Loading...
  1. Αρχική σελίδα
  2. Σεμινάρια Καφέ
  3. Σεμινάρια SCA
  4. Σεμινάριο Brewing - Professional level

Σεμινάριο Brewing - Professional level

Σεμινάριο Brewing - Professional level

Στόχος

Αυτό το 3ήμερο επαγγελματικό μάθημα είναι μια προηγμένη ενότητα για την παρασκευή καφέ. Αναζητώντας λεπτομερώς την επιστήμη και τις διεργασίες πίσω από τις διάφορες μεθόδους παρασκευής, δίνει την ευκαιρία να μάθετε τις αλληλοσυνδεόμενες επιδράσεις των μεταβλητών στον καφέ. Φρεσκάδα, επίπεδο καβουρδίσματος, άλεση, χημεία νερού και χτίσιμο συνταγής βήμα βήμα. Με την ολοκλήρωση του μαθήματος, θα είστε σε θέση να πλοηγηθείτε στο brewing control chart, σχεδιάζοντας ποικίλες συνταγές για να επιτύχετε τους γευστικούς στόχους σας. Θα μπορείτε να διαχειριστείτε όλους τους τύπους εξοπλισμού, διαφορετικές προελεύσεις και βαθμούς καβουρδίσματος και να αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα σας παρουσιάζεται.

Κοινό που απευθύνεται

Αυτό το μάθημα απευθύνεται σε εκείνους τους barista με σημαντική εμπειρία και οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία τις δεξιότητες ‘Brewing Skills: Intermediate’ module. Η παρακολούθηση των ενοτήτων ‘Sensory Skills: Foundation’ & ‘Barista Skills: Intermediate’ συστήνεται χωρίς να είναι υποχρεωτική.

Πρόγραμμα

• Μάθετε τι επηρεάζει την άλεση και γιατί η επίδρασή της στην εκχύλιση είναι καταλυτική
• Προφίλ άλεσης, μέγεθος σωματιδίων, τι είναι, πως τα μετράμε
• Διαφορές ανάμεσα στο σχεδιασμό διάφορων μύλων και μαχαιριών
• Αναλυτική παρουσίαση των παράμετρων που επηρεάζουν μια εκχύλιση με πρακτική εξάσκηση
• Περιγράφοντας μια εκχύλιση, sensoryanalysis και μετρήσιμα χαρακτηριστικά
• Μέτρηση TDS, πως γίνεται, οφέλη και περιορισμοί
• Πότε και γιατί χρησιμοποιούμε το bypass
• Η ποιότητα του νερού και η επίδρασή του στην εκχύλιση με πρακτικά παραδείγματα
• Γευσιγνωσία νερού
• Συνιστώμενα επίπεδα και τρόποι μέτρησης των βασικών γνωρισμάτων του νερού (PH, αλκαλικότητα, σκληρότητα κλπ)
• Τρόποι αντιμετώπισης μη καταλληλότητας του διαθέσιμου νερού
• Το καβούρδισμα και η επίδρασή του στη γεύση

Είδος Σεμιναρίου

Θεωρητικό & πρακτικό

Γλώσσα

Ελληνικά

Διάρκεια

3 ημέρες, 21 ώρες

Επιπλέον, με μια προσεκτική ματιά στη χημεία του νερού, θα μάθετε να δοκιμάζετε και να αξιολογείτε την αλκαλικότητα και τη συνολική σκληρότητα του νερού, καθώς και το pH. Θα εξετάσουμε διαφορετικές μεθόδους φιλτραρίσματος νερού και την ικανότητά τους να διαχειρίζονται επιθυμητά και ανεπιθύμητα συστατικά στο νερό σας.

Περιλαμβάνει 4 πρακτικές εξετάσεις και γραπτή εξέταση (35 ερωτήσεις με απαιτούμενο ποσοστό επιτυχίας 80%).

Η επιτυχής ολοκλήρωση αυτού του μαθήματος αξίζει 25 βαθμούς για το SCA Coffee Diploma.

Η ομάδα των εκπαιδευτών μας

Η ομάδα των εισηγητών αποτελείται από έμπειρους εκπαιδευτές barista που έχουν πιστοποιηθεί από το UDC στην Τεργέστη και το SCA.

Χρήστος Ζαμανάκης AST (2022-2024)
Νεκτάριος Μαχραμόπουλος AST (2022-2024)
Περικλής Κοράνης AST (2022-2024)
Κώστας Τσιαμούρας AST (2022-2024)
Νίκος Μπάκας AST (2022-2024)
Σπύρος Πιλιάφας

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εάν είστε ήδη μέλος, παρακαλούμε συμπληρώστε το email και τον κωδικό πρόσβασης.

* Υποχρεωτικά Πεδία
Εγγραφείτε στο Newsletter μας.

Λάβετε πρώτοι όλα τα νέα μας!

Shop
  • Όλες οι Κατηγορίες Καφέ
  • Όλες οι Κατηγορίες Μηχανών
  • Όλες οι Κατηγορίες Τσάι
  • Αξεσουάρ & Δώρα
  • Καθαρισμός Μηχανής Espresso
Company
  • KAFEA TERRΑ
  • KAFEA TERRA & illy
  • Εκπαιδευτικό Κέντρο
  • Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Iperespresso
Assistance
  • Τρόποι Πληρωμής & Ασφάλεια
  • Τρόποι Αποστολής
  • Επιστροφές & Αλλαγές
  • Όροι Χρήσης Μηνιαίων Προγραμμάτων Συνδρομής 
Site Use
  • Επικοινωνία
  • Συχνές Ερωτήσεις

Δευτέρα - Παρασκευή: 09:00 - 17:00

ΚΑΛΕΣΤΕ - 213 090 5600

Payment methods:

everypay
paypal
diners
discover
maestro
mastercard
visa

Ακολουθήστε μας:

  • Προσωπικα δεδομενα
  • Οροι Χρησης
  • Πολιτική Cookies
2025 All Rights Reserved
ATCOM
Δημιουργήστε λογαριασμό για να αποθηκεύσετε τα Αγαπημένα σας
  • Δημιουργήστε τον προσωπικό σας λογαριασμό και αποθηκεύστε την δική σας λίστα αγαπημένων.
  • Βρείτε το προϊόν που επιθυμείτε και πατήστε στο κουμπί "Προσθήκη στα Αγαπημένα".
  • Βρείτε την δική σας λίστα Αγαπημένων στο προφίλ σας.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ