- Δημιουργήστε τον προσωπικό σας λογαριασμό και αποθηκεύστε την δική σας λίστα αγαπημένων.
- Βρείτε το προϊόν που επιθυμείτε και πατήστε στο κουμπί "Προσθήκη στα Αγαπημένα".
- Βρείτε την δική σας λίστα Αγαπημένων στο προφίλ σας.
Σεμινάριο Brewing - Intermediate level
Στόχος
Το μάθημα ‘Brewing: Intermediate’ σας εισάγει στους διάφορους τρόπους παρασκευής καφέ, από το Chemex και το Syphon μέχρι το Clever dripper και το French press. Επιπλέον, αυτή η ενότητα σάς δίνει τη δυνατότητα να μάθετε όλες τις βασικές τεχνικές που χρησιμοποιούν όλοι οι σοβαροί επαγγελματίες του καφέ για τη διαχείριση των ροφημάτων τους. Αυτό το 2-ήμερο εισαγωγικό μάθημα είναι ένα πολύ πρακτικό εργαστήριο όπου θα μάθετε να αναλύετε το προφίλ άλεσης του εκάστοτε μύλου, να προσαρμόζετε το άλεσμα στον εξοπλισμό εκχύλισης που χρησιμοποιείτε και να μετράτε επιστημονικά τη δύναμη του καφέ και να καταγράφετε την εκχύλιση του καφέ στο διάγραμμα εκχύλισης. Περιλαμβάνει πρακτική εξέταση και μια online “γραπτή” εξέταση (40 ερωτήσεις με απαιτούμενο ποσοστό επιτυχίας 70%). Η παρακολούθηση της ενότητας ‘Brewing Skills: Foundation’ συστήνεται χωρίς να είναι υποχρεωτική. Η επιτυχής ολοκλήρωση αυτού του μαθήματος αξίζει 10 βαθμούς για το SCA Coffee Diploma.
Πρόγραμμα
• Μάθετε τι επηρεάζει την άλεση και πως αυτή αναλύεται
• Κατανόηση των διαφορών των τύπων μύλων άλεσης
• Το καβούρδισμα και οι επιδράσεις του στους κόκκους καφέ
• Εκχύλιση, γενικοί κανόνες, παράμετροι που επηρεάζουν
• Μέτρηση brew strength και τοποθέτηση στο brew control chart
• Αναλυτική παρουσίαση των σημαντικότερων μεθόδων εκχύλισης
Είδος Σεμιναρίου
Θεωρητικό & πρακτικό
Γλώσσα
Ελληνικά
Διάρκεια
2 ημέρες, 14 ώρες
Η ομάδα των εκπαιδευτών μας
Η ομάδα των εισηγητών αποτελείται από έμπειρους εκπαιδευτές barista που έχουν πιστοποιηθεί από το UDC στην Τεργέστη και το SCA.
Χρήστος Ζαμανάκης AST (2022-2024)
Νεκτάριος Μαχραμόπουλος AST (2022-2024)
Περικλής Κοράνης AST (2022-2024)
Κώστας Τσιαμούρας AST (2022-2024)
Νίκος Μπάκας AST (2022-2024)
Σπύρος Πιλιάφας
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Εάν είστε ήδη μέλος, παρακαλούμε συμπληρώστε το email και τον κωδικό πρόσβασης.